"Óvodánknak fája"

A fa/facsoport története

Óvoda és fája, egy mesés, játékos környezetben növekvő óriási platánfa. Sok örömöt, vidámságot és felszabadult játékot ad gyermekeink számára nap, mint nap.
A fa koronájának formája félgömbre hasonlít. Az évszakok változásaival lombkoronájának színe zöld színtől, aranysárgán át, egészen a szürkés barnáig megfigyelhető. Törzse egyenes állású. erős. A gyermekek számára rengeteg kalandot, mókát és élményt nyújt. A talajból kiemelkedő, vastag gyökerein megpihenhetnek, lépegethetnek és megfigyelhetik földhöz való kötődését a fának. Rácsodálkozhatnak a rajta pihenő madarakra,az ott élő állatokra, rovarokra.
Platánfánk "óvodánk tüdeje". Minden nap felfrissíti és tisztítja környezetünk levegőjét. Esős napokon "menedéket" nyújt a csapadék elől, míg nyáron védelmet ad az erős napsugárzás ellen.
Minden évszakban közvetlen kapcsolat élményét biztosítja, testileg, lelkileg felfrissít. A gyerekek megtapasztalhatják a téli madáretetés örömét, tavasszal az ébredő természetet, nyáron a dús lombjának árnyékát és ősszel színes óvodai programjainkat. Kiemelt szerepet tölt be óvodánk életében.
Oly fontos számunkra gyönyörű fánk, hogy intézményünk logójában főszerepet kap a levele, így képviselve óvodánkat. Például sportrendezvények, fesztiválok, s egyéb programok.
Reméljük platánfánk még hosszú évekig biztosít óvodánk számára remek lehetőségeket.

Képek a fáról/facsoportról
A fa/facsoport adatai
Fa/facsoport elhelyezkedése: 
(Hajdú-Bihar megye) 4029 Debrecen Karácsony György Utca 4-6.
Faj: 
Platanus Orientalis
Kora: 
kb. 40 év
Magassága: 
kb. 15 m
Törzskerület: 
kb. 290 cm